• rabbits-kissing
  • hamster
  • cute cat
  • guinea-pig
  • pogona-minor
  • parrot

Bemutatkozás

Az Óhegyi Állatorvosi Rendelőt Dr. Rétfalvi Tamás és Dr. Szalai Tamás állatorvosok 1991. augusztus 12-én nyitották meg a X. kerületi Csombor utcában. Néhány éve kezdődött el a magánállatorvosi tevékenység engedélyezése, így ebben az időszakban kezdtek magánrendelők nyílni szerte a fővárosban. 1992-ben költöztünk át kerületen belül a Vörösdinka utcába, ahol sokkal kényelmesebb, kultúráltabb körülményeket tudtunk biztosítani. 2007. óta munkatársunk lett Dr. Tóbiás Tímea állatorvos kollégánk, akivel a betegek ellátásának színvonala jelentősen emelkedett. 2014-ben újabb költözésre került sor, és 2014. szeptember 1-től új helyen a Tarló u. 22-ben folytatjuk munkánkat. 2019. évben ismét gyarapodott személyi állományunk, áprilistól Rendelőnkben megkezdték munkájukat Dr. Landgraf Jennyfer, októbertől Dr. Kiss Klaudia állatorvos kollégánk is. 2022. március 01-től új állatorvos kollégánk van: Dr. Szentgyörgyi Nikolett, akivel az elmúlt 5 évben már találkozhattak, hiszen a tanulmányai alatt sokszor volt a rendelőnkben, hogy gyakorlatot szerezzen.

A fő tevékenységi körünk a kedvtelésből tartott állatok teljes skáláját felöleli, bár a betegforgalmunk nagy részét természetesen a kutya és macska pácienseink teszik ki. Ma már elmondhatjuk, hogy egyre több egzotikus állatot hoznak hozzánk tulajdonosaik. Folyamatosan fejlesztjük felszereltségünket: Ultrahang készülék, Digitális Röntgen, EKG, Ultrahangos fogkő-eltávolító berendezés segíti –sok egyéb mellett– a diagnosztikai és gyógyító munkánkat és teszi lehetővé a színvonalasabb ellátást.

Az alapvizsgálatokon kívül lehetőség van hasi és izületi ultrahangos, Digitális röntgen, EKG, vizelet-, széklet-, bőr-, rezisztencia-, szövettani, cytológiai és allergológiai vizsgálatok elvégzésére, valamint mikroszkópos vizsgálattal egyes fertőző betegségek azonnali diagnosztizálása is lehetséges. Amennyiben a helyszínen nem jutunk kielégítő diagnózishoz, esetleg bonyolultabb laboratóriumi vizsgálatra vagy különféle tenyésztésekre van szükség, úgy 24-72 órán belül eredményt kaphatunk kollégáink által működtetett állatorvosi szaklaboratóriumokba küldött vizsgálati minták alapján.

Sebészeti tevékenységünk főként a lágy- és korlátozott számú csontsebészeti technikák alkalmazására terjed ki, de ellátásban részesülnek a szemészet sebészeti esetei is. Műtétet nemcsak kutyák és macskák, hanem más kisméretű kedvencek főként rágcsálok és hüllők esetében is végzünk.

Szívesen adunk tanácsot az állattartással kapcsolatosan felmerülő kérdésekben, az állatok szokásait és igényeit illetően, és azokban az esetekben, amikor a helyes tartási körülmények kialakításáról van szó. Igyekszünk tájékoztatni és segítséget nyújtani a kezdő állattartó tulajdonosoknak a betegségek felismeréséről és azok megelőzéséről, a tapasztalt gazdiknak az idős, egyre hosszabb kort megélő „családtagok” panaszainak enyhítésében, gyógyításában.